Despre Viza Vietnameză la sosire

Departamentul Vietnamez pentru Imigrări a lansat serviciul de e-VIZĂ, sau viză la sosire, care înlocuieşte procesul de depunere a actelor la sediul ambasadelor Vietnameze. Acest serviciu vă permite de a depune o cerere şi de a solicita o scrisoare de aprobare a vizei pentru a vă ridica viza la sosire.

Toţi Vizitatorii Străini pot obţine acum scrisoarea de aprobare a vizei și pot primi Viza Vietnameză la sosire. Nu este necesar de a obţine viza ștampilată în pașaport la Ambasada Vietnameză înainte de vizită.

Este E-Viza sau Viza Vietnameză la sosire legitimată?

Desigur, e-Viza D-stră sau scrisoarea de aprobare a vizei este aprobată şi verificată de Departamentul Vietnamez pentru Imigrări (Ministerul Vietnamez pentru Securitate Publică). Scrisoarea de aprobare a vizei se eliberează în limbile Vietnameză şi Engleză, este semnată şi sigilată cu ştampila roşie de către Şeful Departamentul Vietnamez pentru Imigrări şi vă permite de a vă ridica viza la sosirea în Vietnam.

⚠ Atenţie! La moment, Vizele Vietnameze la Sosire sunt valabile doar pentru persoanele care călătoresc pe cale aeriană, prin Aeroportul Internaţional Tan Son Nhat din oraşul Ho Chi Minh | Aeroportul Internaţional Noi Bai din oraşul Hanoi | Aeroportul Internaţional Da Nang din oraşul Da Nang | Aeroportul Internaţional Cam Ranh din oraşul Nha Trang. Verificaţi unde puteţi ridica viza la sosire.

Despre taxă

Există 2 tipuri de taxe pentru viza la sosire:

✔ Taxa pentru servicii achitată online, prevăzută pentru pregătirea scrisorii de aprobare a vizei şi trimiterea acesteia pe email.

✔ Taxa de viză: la sosirea în aeroport, D-stră veţi achita 25$ pentru viza cu o singură intrare (1-3 luni), 50$ pentru viza cu intrări multiple (1-3 luni), 95$ pentru viza de afaceri pe 6 luni sau 135$ pentru viza de afaceri pe 1 an.

Cerinţe de bază

1- Paşaportul trebuie să fie valabil pentru minimum 6 luni la momentul intrării în Vietnam şi datele din paşaport trebuie să coincidă cu datele indicate în scrisoarea de aprobare a vizei.

2- În caz de dublă cetăţenie , vă rugăm să alegeţi ţara corespunzătoare documentului/paşaportului în baza căruia veţi călători în Vietnam.

3- Deţinătorii Paşaportului Diplomatic, Oficial şi de Serviciu SAU a Paşaportului Naţiunilor Unite trebuie să aplice pentru viză în cadrul ambasadei.

4- Copiii incluşi în paşaportul părinţilor la fel sunt obligaţi să aplice online pentru a obţine scrisoarea de aprobare a vizei pentru a-şi ridica viza la sosire.

5- Formularul de aplicare pentru viză trebuie să fie completat corect . Datele din formular trebuie să coincidă cu datele din paşaportul D-stră. Informaţia oferită de D-stră va fi verificată la punctele de trecere a frontierei Vietnamului. În cazul în care aţi oferit informaţii greşite, e-Viza sau viza la sosire va fi considerată nevalabilă şi vi se va refuza intrarea în Vietnam.

6- Aplicantul la viză nu are voie să călătorească înainte de data sosirii specificată în formularul de înregistrare sau să călătorească fără scrisoarea de aprobare a vizei. Aplicanţilor ce nu respectă aceste condiţii le va fi interzisă intrarea în ţară.

7- La sosirea în Vietnam, la unul din aeroporturile internaţionale menționate, va trebui să prezentaţi actele necesare: ✔ Paşaport / Document de Călătorie ✔ Scrisoare de aprobare a vizei (aplicaţi online pentru obţinere) ✔ Formularul de intrare şi ieşire completat şi semnat (descărcaţi aici) ✔ Numerar pentru taxa de viză: 25$ pentru viza cu o singură intrare (1-3 luni) | 50$ pentru viza cu intrări multiple (1-3 luni)

8- Unele ţări sunt scutite de regimul de vize , în baza acordurilor unilaterale sau bilaterale cu Vietnam, vă rugăm să verificaţi lista ţărilor scutite de regimul de vize înainte de a depune actele pentru obţinerea vizei.

9- Deţinătorii paşaportului Nigerian nu vor putea aplica pentru E-VIZĂ sau Viza Vietnameză la Sosire, aceştia trebuie să contacteze ambasada sau consulatul Vietnamului pentru a putea aplica pentru viză înainte de călatoria lor în Vietnam.

In accordance with the provisions of agreements concluded between Vietnam and the US, 1-year-visa multiple entry is granted to the US citizens with a maximum of 90 days of stay per entry to Vietnam.
O lună, o singură intrare
loading...
(Achitaţi online pentru scrisoarea de aprobare a vizei)
  • 1 lună de şedere
  • 1 singură intrare şi ieşire
  • scop turistic
  • Achitaţi la sosire taxa de viză în sumă de loading... USD
O lună, intrări multiple
loading...
(Achitaţi online pentru scrisoarea de aprobare a vizei)
  • 1 lună de şedere
  • multiple intrări şi ieşiri
  • scop turistic
  • Achitaţi la sosire taxa de viză în sumă de loading... USD
Trei luni, o singură intrare
loading...
(Achitaţi online pentru scrisoarea de aprobare a vizei)
  • 3 luni de şedere
  • 1 singură intrare şi ieşire
  • scop turistic
  • Achitaţi la sosire taxa de viză în sumă de loading... USD
Trei luni, intrări multiple
loading...
(Achitaţi online pentru scrisoarea de aprobare a vizei)
  • 3 luni de şedere
  • multiple intrări şi ieşiri
  • scop turistic
  • Achitaţi la sosire taxa de viză în sumă de loading... USD
Şase luni, intrări multiple
loading...
(Achitaţi online pentru scrisoarea de aprobare a vizei)
  • 6 luni de şedere
  • multiple intrări şi ieşiri
  • scop turistic
  • Achitaţi la sosire taxa de viză în sumă de loading... USD
Un an, intrări multiple
loading...
(Achitaţi online pentru scrisoarea de aprobare a vizei)
  • 90 days of stay per one entry
  • multiple intrări şi ieşiri
  • scop turistic
  • Achitaţi la sosire taxa de viză în sumă de loading... USD